Manchester City bijt zich stuk op Southampton en ziet fantastische reeks eindigen

22 januari om 20:34

Manchester City is voor het eerst sinds 30 oktober tegen puntenverlies aangelopen in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola beet zich zaterdag stuk op Southampton: 1-1.

Manchester City lijkt dit seizoen in sneltreinvaart op de landstitel af te denderen. The Citizens wonnen hun laatste twaalf competitieduels en namen zodoende een flinke voorsprong op de concurrentie. Op bezoek bij Southampton ging het echter niet als gewenst. De thuisploeg kwam al na zeven minuten op voorsprong via Kyle Walker-Peters, die de aanval zelf opzette en afrondde. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Newcastle United

  • logo

    Southampton

Het was één van de weinige wapenfeiten van The Saints, maar het leek lange tijd genoeg voor een stunt. Onder meer Raheem Sterling was te laconiek in de afronding en liet na om Manchester City op gelijke hoogte te zetten. In de tweede helft schakelde de koploper een tandje bij, maar eerst kopte voormalig Vitesse-speler Broja nog wel op de paal. Aymeric Laporte had aan de andere kant meer geluk met het hoofd, uit een vrije trap van Kevin De Bruyne.

De formatie van Guardiola ging op zoek naar meer en zag De Bruyne de paal raken met een heerlijk schot. Het aluminium stond daarna ook een treffer van Gabriel Jesus in de weg, waardoor City weer eens punten laat liggen. Liverpool kan de achterstand zondag terugbrengen tot negen punten.