The Mirror pakt uit: 'Guardiola moet opvolger Van Gaal worden bij Oranje'

The Mirror pakt uit: 'Guardiola moet opvolger Van Gaal worden bij Oranje'

De KNVB hoopt Pep Guardiola te verleiden om aan de slag te gaan als bondscoach van het Nederlands elftal. De bond heeft een plan opgesteld waarmee de succesvolle manager van Manchester City overtuigd moet worden, zo claimt The Mirror.

De Britse boulevardkrant pakt groot uit met de interesse van Nederland in Guardiola, die nog een contract heeft tot medio 2023 bij de Premier League-grootmacht. Een halfjaar eerder hoopt Louis van Gaal tijdens het WK in Qatar op een laatste huzarenstukje, waarna hij afzwaait.

Guardiola gaf in het verleden al eens prijs dat het één van zijn ambities is om nog eens bondscoach te worden van een topland. Aangezien hij een uitgesproken Catalaan is, acht The Mirror de kans klein dat hij ooit de scepter zwaait bij Spanje. De KNVB ziet daardoor zijn kans schoon en informeerde in augustus al bij de succestrainer, die City echter nog niet wilde verlaten.

In Zeist hopen ze dat de vlag er over anderhalf jaar anders bij hangt voor Guardiola, die op koers ligt voor zijn vierde Premier League-titel met The Citizens. De voormalig coach van FC Barcelona en Bayern München heeft een zwak voor het Nederlandse totaalvoetbal en ziet Johan Cruijff als zijn mentor. Hij wordt begeleid door zijn broer Pere, die zich onlangs aansloot bij het Nederlandse SEG.

Ten Hag
Overigens blijft Guardiola ook na 2023 in Manchester als het aan de clubleiding van de Engelse topclub ligt. Hij staat sinds 2016 aan het roer in het Etihad Stadium. Mocht hij toch vertrekken, dan is Ajax-trainer Erik ten Hag één van de kandidaten om hem op te volgen, besluit The Mirror.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s