Flemming alleen voor 'exceptioneel bedrag' weg: 'Meer dan clubs willen betalen'

Flemming alleen voor 'exceptioneel bedrag' weg: 'Meer dan clubs willen betalen'

Zian Flemming is verrast en teleurgesteld over het gebrek aan medewerking van Fortuna Sittard aan een transfer naar Millwall, maar Sjors Ultee heeft niets aan te merken op de aanvallende middenvelder. De Limburgse trainer wil zijn steunpilaar tot het einde van het seizoen behouden.

"Ik vind het raar om advies te geven, mijn belang is gekleurd, maar ik heb het liefst dat hij pas in de zomer gaat. Nog zeker drie, vier maanden hier alles geven, ons helpen in de Eredivisie blijven en dan een voor iedereen mooie stap zetten", zegt Ultee tegen Voetbal International

Ultee vindt Flemming wel rijp voor een stap hogerop. "Een club net onder de top in Nederland, zoals AZ of FC Utrecht, zou voor hem de perfecte volgende stap zijn. Hij past ook in Engeland of Duitsland, waar alle spelers drie meter breed en superfit zijn. Dat maakt zo'n overstap logisch, maar in de Eredivisie zal hij zich met zijn kwaliteiten misschien juist meer kunnen onderscheiden."

Fortuna vroeg afgelopen zomer 1,3 miljoen euro voor Flemming, maar volgens VI is dat bedrag inmiddels achterhaald. "Alles in het leven is te koop", stelt technisch manager Sjoerd Ars, die geen prijskaartje geeft. "Maar dan praat je wel over een exceptioneel bedrag. Waarschijnlijk meer dan clubs bereid zijn om te betalen. Ik snap dat een speler daarbij een eigen gevoel kan hebben, maar hij begrijpt ook dat wij in eerste instantie moeten handelen in clubbelang."

"Zian is een superbelangrijke speler voor ons. Vanwege zijn voetbalkwaliteiten én zijn mentaliteit", stelt Ars. "We willen hem niet laten gaan. En dat hoeft ook niet, met een contract dat nog doorloopt tot de zomer van 2024."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s