Compimenten van Vink: 'Als je een wedstrijd van PSV kijkt, dan valt hij niet op'

Compimenten van Vink: 'Als je een wedstrijd van PSV kijkt, dan valt hij niet op'

23 januari - 10:34 Laatste update: 14:10
Eredivisie 55 Reacties

Huub Stevens en Marciano Vink denken dat de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax beslist gaat worden op het middenveld. Vink licht Érick Gutiérrez uit.

PSV gaat volgens Vink en Stevens Ibrahim Sangaré missen. De controlerende middenvelder is met Ivoorkust actief op de Afrika Cup. Sangaré had het in zijn beginperiode lastig in Eindhoven, maar is steeds belangrijker geworden. "Dat had een reden", begint Stevens aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Götze kwam veel in de ruimte van Sangaré. Dat is niet de man die in een kleine ruimte kan spelen, Sangaré heeft wat meer ruimte nodig."

Nu Gutiérrez weer fit is, ziet Vink een belangrijk verschil in het spel van Sangaré. "Als hij samen met Guti kan spelen, voelt hij zich prettig. Götze speelt op save als hij in de bal komt. Dan wordt de ruimte veel te klein, daar heeft Sangaré problemen mee", aldus Vink, die fan is van Gutiérrez. "Als je een wedstrijd van PSV kijkt, dan valt Guti niet op. Hij kan zichzelf wegcijferen. Het is een speler die oog heeft voor het team, een speler met het vermogen om te zien waar het team hem nodig heeft. Dat is voor veel spelers lastig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s