Schmidt: 'Dat hij naar een grote club kan vertrekken, dat is duidelijk'

Schmidt: 'Dat hij naar een grote club kan vertrekken, dat is duidelijk'

23 januari - 14:15
Eredivisie 9 Reacties

Roger Schmidt hoopt dat Cody Gakpo de rest van dit seizoen nog te bewonderen is in de Eredivisie. Technisch directeur John de Jong gaf zondag eerder al aan dat er de nodige interesse is in de aanvaller. De oefenmeester van PSV gaat kort in op zijn eigen toekomst in Eindhoven.

"Het is moeilijk, hij zal hier natuurlijk niet voor altijd blijven", begint Schmidt over de toekomst van Gakpo in gesprek met ESPN. "Hij is nu nog een PSV-speler, zijn ontwikkeling is top. Om het juiste moment te kiezen, dat is aan hem. We moeten zijn prestaties de komende weken in de gaten houden. Dit zijn de wedstrijden waarin hij zich kan laten zien. Dat hij later naar een grote club kan vertrekken, dat is duidelijk."

Schmidt denkt dat Gakpo in de toekomst uit kan groeien tot een topspeler, al vindt de trainer dat zijn pupil nog flinke stappen moet maken. "Als je kijkt hoe compleet de aanvallers van Liverpool zijn... Salah, Mané, dat zijn fantastische spelers die het totaalpakket hebben. Het zijn ook harde werkers als er verdedigd moet worden. Dat moet Gakpo ook leren."

Over zijn eigen toekomst in Eindhoven wil Schmidt niet zo veel kwijt. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. "We gaan het zien. We hebben er zo vaak over gepraat. Ik heb het goed naar mijn zin. We nemen onze tijd ervoor, er zit geen haast achter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s