Slot ziet 'uitstekend' Feyenoord en zorgt voor opvallende Toornstra-primeur

Slot ziet 'uitstekend' Feyenoord en zorgt voor opvallende Toornstra-primeur

Arne Slot heeft een 'uitstekend' Feyenoord gezien tegen NEC. De Rotterdammers kwamen op achterstand, maar rechtten de rug en kregen legio kansen in Nijmegen. Daarvan vlogen er vier in (1-4).

"De eerste helft vond ik heel slecht door het aantal kansen dat we weggaven, dat heb ik ook gezegd in de rust", vertelt Slot aan ESPN. "Ik was wél blij met het aantal kansen dat we creëerden, want dat is niet veel ploegen gegeven tegen NEC. Ze verdedigen zo laag en met z'n allen..."

Na rust zag Slot al snel dat het goed was. "Uitstekend", aldus de trainer. "Niks meer weggegeven, legio kansen gecreëerd, al hebben we er wéér veel te lang over gedaan om het verschil in de score uit te drukken. We waren dominant en het drukzetten was ook uitstekend."

Een domper was de blessure van Lutsharel Geertruida, die na 71 minuten uitviel. Zijn opmerkelijke vervanger: Jens Toornstra. "Ik had de keuze uit een jonge jongen of schuiven met een speler die bijna overal heeft gespeeld bij Feyenoord: Toornstra. Nu kan hij een nieuwe positie toevoegen", besluit Slot met een lach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s