Heerenveen wilde Van der Gaag overnemen van Ajax, maar grijpt mis

Heerenveen wilde Van der Gaag overnemen van Ajax, maar grijpt mis

24 januari - 20:40 Laatste update: 21:05
Eredivisie 100 Reacties

SC Heerenveen heeft bij Ajax een poging gedaan om Mitchell van der Gaag los te weken. De club zag in hem de opvolger van Johnny Jansen, die maandag door de clubleiding werd ontslagen. 

De positie van Jansen was na de nederlaag tegen PEC Zwolle van afgelopen weekend onhoudbaar geworden. Door de buitenwacht werd al min of meer een voorschot genomen op het vertrek van Jansen, die al een tijdje niet meer stevig in het zadel zat. Hij heeft maandag te horen gekregen dat de samenwerking per direct stopt. 

Van der Gaag moest de opvolger van Jansen worden, maar daar heeft Ajax een stokje voor gestoken. De Amsterdamse leiding wil de assistent-trainer van Erik ten Hag niet laten gaan, zo melden goed geïnformeerde bronnen. Van der Gaag was eerder al in beeld bij Heerenveen, van een samenwerking kwam het ook toen niet. Hij werd kort daarna trainer van NAC Breda.

Van der Gaag (50) werd in mei vorig jaar benoemd tot assistent van Erik ten Hag bij Ajax. Daarvoor was hij hoofdtrainer bij Jong Ajax, NAC, Excelsior en FC Eindhoven. Van der Gaag werkte ook in Portugal bij Belenenses en Marítimo Funchal.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s