Ziyech 'blij' na Ajax-overwinning in Eindhoven: 'Hakim stuurde me al berichtje'

Ziyech 'blij' na Ajax-overwinning in Eindhoven: 'Hakim stuurde me al berichtje'

Matchwinner Noussair Mazraoui is blij met zijn prachtige, maar ook dubieuze goal tegen PSV. De rechtsback van Ajax kreeg na de wedstrijd een compliment van Hakim Ziyech, die niet veel later ook op schitterende wijze scoorde bij Chelsea.

In de 74ste minuut schoot Mazraoui van afstand met zijn chocoladebeen. Het resulteerde in een prachtige treffer, waardoor Ajax van PSV wist te winnen. "Ja, hij zat er lekker in", laat Mazraoui na afloop optekenen door Voetbal International. "Ik oefen er vaak op, maar de kracht zat ook in de aanname. Trainers zeggen ook altijd: een goede aanname is het halve werk. Dat was vandaag ook het geval, want ik voelde dat de bal lekker vrij lag en dat ik hem erin ging schieten."

Het was wel even de vraag of de treffer van Mazraoui zou tellen. In aanloop naar de goal leek de bal over de zijlijn te gaan, waarna de VAR lang naar de situatie keek. Mazraoui moest daardoor denken aan de wedstrijd bij Real Madrid van drie jaar geleden. "Dat kwam zeker in mijn hoofd voorbij. (...) Destijds kwam Dusan Tadic naar mij toe om te vragen of de bal over de zijlijn was. Ik weet nog dat ik twijfelde en ik dat hem zei. Vandaag had ik zelf precies hetzelfde onderonsje met Daley Blind. Hij zei ook dat hij twijfelde, dus daarna begon het wachten voor ons. Maar gelukkig telde de treffer, net als in Madrid." 

In gesprek met de Ajax-clubkanalen vertelt Mazraoui dat Ziyech ook genoten heeft van de treffer. "Hakim heeft me al een berichtje gestuurd. Hij zei dat het een gruwelijke goal is, daar wordt hij blij van." Overigens scoorde Ziyech zelf niet veel later ook op prachtige wijze, tegen Tottenham Hotspur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s