Haller goedlachs na zege Ajax: 'Iba zat een paar meter bij mij vandaan'

Haller goedlachs na zege Ajax: 'Iba zat een paar meter bij mij vandaan'

23-01-2022 23:35 Laatste update: 23:58
35

De Eredivisie-topper PSV-Ajax werd zondag ook in Kameroen op de voet gevolgd. Sébastien Haller zag zijn ploeg met 1-2 winnen en Eindhoven en stond daarna goedgemutst ESPN te woord.

De topscorer van de Eredivisie behoort samen met PSV-collega Ibrahim Sangaré tot de selectie van Ivoorkust, dat de groepsfase van de Afrika Cup als poulewinnaar heeft afgesloten: hierdoor waren de twee zondag niet in het Philips Stadion, maar keken ze in hun hotel naar PSV-Ajax. "Ik heb gekeken en het was leuk, want Iba zat maar een paar meter van mij vandaan. Dus ik heb de goals goed gevierd", aldus de breed grijnzende Haller.

Over het veelbesproken moment met Daley Blind aan de zijlijn konden de twee het niet eens worden. "Dat was een beslissing van de VAR. Wat ik zelf dacht? In… En Sangaré? Voor hem was het out, haha."

De Ivorianen spelen woensdag hun achtste finales tegen Egypte. Als ze dan óf in de kwartfinales worden uitgeschakeld, kunnen ze in het weekend van 5 en 6 februari weer van de partij zijn tijdens PSV-AZ en Ajax-Heracles Almelo. De halve finales van de Afrika Cup zijn op 2 en 3 februari, de wedstrijd om het brons en de finale worden op zondag 6 februari gespeeld.