Van de Kerkhof-tweeling geeft 'laffe' Makkelie ervan langs na PSV - Ajax

Van de Kerkhof-tweeling geeft 'laffe' Makkelie ervan langs na PSV - Ajax

René en Willy van de Kerkhof zijn ontgoocheld: scheidsrechter Danny Makkelie heeft in hun ogen de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax verpest. De bal was volgens de PSV-iconen over de zijlijn, voordat Noussair Mazraoui de 1-2 maakte.

René van de Kerkhof kent in gesprek met Omroep Brabant geen twijfel: de bal was uit. "Ik vond het laf van Makkelie dat hij niet de verantwoordelijkheid nam om zelf te gaan kijken naar de beelden en zelf te zeggen of de bal volgens hem wel of niet over de lijn was. Dat vond ik een minpunt, van een sowieso zwak leidende Makkelie."

De scheidsrechter zei na afloop dat hij zelf niet hoeft te kijken als de VAR niet kan bepalen of de bal volledig over de lijn is. Dat is wel heel makkelijk, vindt Willy. "Voor mij was er geen discussie. Makkelie had zelf kunnen kijken naar de beelden. Natuurlijk is het moeilijk te beoordelen, maar als je de beelden ziet... Ik heb zondag honderden appjes ontvangen met foto's van heel de mikmak. Op basis daarvan moet je toch constateren dat de bal helemaal over de lijn was. Dan had een ingooi gegeven moeten worden."

Dat Ajax daardoor won in Eindhoven, vindt Willy onverdiend. "Een gelijkspel had de verhoudingen het best weergegeven. Het was een leuke tweede helft, maar Ajax was technisch wel wat beter dan PSV."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s