Ultee: 'Niet sportief van me, maar meest typerend dat we de bal buiten speelden'

Ultee: 'Niet sportief van me, maar meest typerend dat we de bal buiten speelden'

24 januari - 10:18 Laatste update: 10:27
Eredivisie 15 Reacties

Fortuna Sittard heeft een loodzware serie met wedstrijden tegen Feyenoord, PSV, FC Utrecht, Ajax en tweemaal AZ achter de rug, maar speelde zondagavond weer eens tegen een directe concurrent. Op bezoek bij RKC Waalwijk gaf de nummer voorlaatst van Nederland echter niet thuis, constateerde trainer Sjors Ultee tot zijn ongeloof.

Fortuna startte dramatisch, stond binnen de kortste keren met 2-0 achter en verloor uiteindelijk met 2-1. Ultee miste de over-mijn-lijkmentaliteit bij zijn ploeg. "Wat ik het meest typerend vond – en dat is misschien niet zo sportief om te zeggen – dat we in de eerste helft bij een blessure voor RKC de bal netjes uitspelen. Je speelt hier voor lijfsbehoud, je speelt om omhoog te komen. En RKC koos er zelf voor om door te spelen, ze verliezen de bal aan ons en wij schieten de bal uit… Dat heb ik als voorbeeld aangehaald: jongens, dat is hoe je hier speelt, om leuk mee te voetballen, om het leuk te maken voor RKC", liet hij na afloop weten aan ESPN.

Ultee vond dat zijn ploeg tekortschoot qua 'karakter' en zinspeelde ook op aanvallende versterking in de laatste transferweek. "Als je kijkt naar onze aanval vandaag (zondag, red.): met Seuntjens hebben we een valse aanvaller, met Flemming hebben we een tien. En als je naar de bank kijkt, dan zitten daar vooral jongens die niet in de spits kunnen spelen, om het zo te zeggen. We hebben nog een weekje de tijd om aan te vullen, even afwachten wat erbij komt en dan de balans opmaken."

Fortuna had kort voor de winterstop een belangrijke zege op concurrent PEC Zwolle geboekt, maar staat opeens nog maar één punt voor op de opgeleefde nummer laatst. SC Heerenveen is op zaterdag 5 februari de volgende tegenstander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s