Geen Fortuna, maar Hull, 'Ilicali ontslaat meteen manager en benoemt Arveladze'

Geen Fortuna, maar Hull, 'Ilicali ontslaat meteen manager en benoemt Arveladze'

De Turkse mediatycoon Acun Ilicali flirtte lange tijd met Fortuna Sittard, maar is sinds kort eigenaar van Championship-club Hull City en laat zich direct gelden. Voormalig Ajax- en AZ-spits Shota Arveladze wordt de nieuwe manager van The Tigers.

Eind april werd duidelijk dat Ilicali toch niet in zee zou gaan met Fortuna Sittard, maar de invloedrijke Turkse ondernemer heeft niet stil gezeten. Nadat Hull City de samenwerking officieel maakte, won het van zowel nummer drie Blackburn Rovers (2-0) als nummer twee Bournemouth (0-1). Desondanks lijken deze twee knappe overwinningen niet genoeg om manager Grant McCann – al sinds 2019 in functie – in het zadel te houden: onder meer de lokale tak van The Daily Mail meldt dat de Noord-Ier maandag nog bedankt zal worden voor bewezen diensten.

Arveladze moet dus zijn opvolger worden. De Georgische oud-spits heeft niet alleen in Nederland, maar ook in Turkije een uitstekende reputatie opgebouwd. In de jaren negentig speelde hij zich als doelpuntenmachine van Trabzonspor in de kijker bij Ajax, later was hij in Turkije trainer bij Kayserispor, Kasimpasa en zijn oude liefde Trabzonspor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s