BD: Willem II kwam voor Meulensteen uit bij onbetaalbare Van Drongelen

BD: Willem II kwam voor Meulensteen uit bij onbetaalbare Van Drongelen

Het dolende Willem II is druk op zoek naar verdedigende versterking. Niet alleen RKC Waalwijk-aanvoerder Melle Meulensteen, ook Rick van Drongelen is in beeld geweest bij De Tricolores: zijn komst lijkt echter onhaalbaar.

De bij Sparta groot geworden Zeeuw verruilde Hamburger SV afgelopen zomer voor Union Berlin, maar speelde nog geen minuut, is ook niet ingeschreven voor de Conference League en mag alweer verder kijken. Het Brabants Dagblad meldt maandag dat Willem II een poging heeft gewaagd voor Van Drongelen, die via het HSV-netwerk van technisch directeur en voormalig HSV-verdediger Joris Mathijsen in beeld is gekomen.

Union bleek bereid om Van Drongelen – die nog tot medio 2025 vastligt – te verhuren, mits zijn nieuwe club zijn volledige salaris over zou nemen. Dat lijkt niet haalbaar voor Willem II, dat nu dus is doorgeschakeld naar Meulensteen. Of die transfer wel van de grond komt, is overigens nog maar de vraag, omdat RKC zijn aanvoerder niet tussentijds naar een concurrent wil laten vertrekken.

Willem II leed zaterdag tegen FC Twente zijn tiende competitienederlaag op rij en heeft nog een week de tijd om de selectie aan te vullen. Tot dusver kwamen Red Bull Salzburg-huurling Kilian Ludewig en de van FC Den Bosch teruggehaalde Rick Zuijderwijk erbij en vertrokken John Yeboah (MSV Duisburg, verhuurd) en Kwasi Wriedt (Holstein Kiel) naar Duitsland. FC Den Bosch-spits Jizz Hornkamp is in aantocht, om het vertrek van Wriedt op te vangen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s