Hornkamp gaat naar Willem II: 'Dat zijn voor mij redenen om naar Tilburg te komen'

Hornkamp gaat naar Willem II: 'Dat zijn voor mij redenen om naar Tilburg te komen'

Jizz Hornkamp is de nieuwe spits van Willem II. De Noord-Hollander heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend in Tilburg en zal met rugnummer 9 gaan spelen.

Hornkamp is de opvolger van Kwasi Wriedt, die naar Duitsland is vertrokken. Naar verluidt heeft Willem II ongeveer twee ton overgemaakt aan FC Den Bosch, waar de spits zijn doelpunten in voorgaande seizoenen voor maakte. De verbintenis van Hornkamp in Tilburg loopt tot medio 2024 en kan met een jaar verlengd worden door de club.

De transfer is maandag afgerond en dat stemt tot tevredenheid bij Hornkamp. "Ik hoefde niet lang na te denken toen Willem II zich al van de zomer meldde", vertelt hij op de clubsite van de Tricolores. "Ik wil naar de Eredivisie. Ook de supporters en de wijze waarop de club wil voetballen zijn voor mij redenen om naar Tilburg te komen."

Technisch directeur Joris Mathijsen, die werd overtuigd door de 25 goals die Hornkamp in 54 wedstrijden voor de Bosschenaren maakte, is ook een blij man. "Jizz heeft in het verleden bewezen veel scorend vermogen te bezitten. Zijn doelgerichtheid is een onderscheidende kwaliteit. Ook beschikt Jizz over de juiste mentaliteit om het team aan doelpunten en een goed resultaat te helpen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s