Update: Sevilla en United maken huurdeal van Martial officieel

Update: Sevilla en United maken huurdeal van Martial officieel

25-01-2022 08:15 Laatste update: 22:44
14

Anthony Martial heeft zijn transfer te pakken. Manchester United en Sevilla zijn het eens geworden over een huurtransfer tot het einde van het seizoen, melden meerdere media.

Martial had zijn zinnen al een tijdje op Sevilla gezet, maar nam plaats in de wachtkamer omdat de clubs maar niet tot overeenstemming kwamen. Inmiddels ligt er een deal: Martial vertrekt naar Spanje en Sevilla betaalt daar zes miljoen euro voor. Dat is inclusief het salaris van de Fransman, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Sevilla heeft geen optie tot koop. Martial, in 2015 door Louis van Gaal aangetrokken, vertolkte de afgelopen seizoenen een belangrijke rol bij Manchester United, maar kwam dit seizoen amper in actie. Hij speelde slechts acht keer en maakte één doelpunt.

Sevilla is de nummer twee van de Spaanse Primera Division. De Andalusiërs hebben een achterstand van slechts vier punten op koploper Real Madrid. Real Betis verrast in Spanje met een derde plaats.

Update: Anthony Martial verruilt Manchester United op huurbasis voor Sevilla, zo maken de clubs dinsdagavond bekend. De Fransman wilde vertrekken uit Engeland in de jacht op speeltijd. Dit seizoen kwam de 26-jarige aanvaller maar elf keer in actie, waarvan vier keer als basisspeler. 

Martial, die ook werd gelinkt aan Juventus en FC Barcelona, moet Sevilla helpen in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van trainer Julen Lopetegui staat momenteel tweede in La Liga, met een achterstand van vier punten op Real Madrid. De huurovereenkomst bevat geen optie tot koop.