'Ajax wilde transfervrij vertrek voorkomen, maar kreeg nul op rekest van Danilo'

'Ajax wilde transfervrij vertrek voorkomen, maar kreeg nul op rekest van Danilo'

25-01-2022 10:10
105

Een paar maanden geleden heeft Danilo een contractvoorstel van Ajax afgewezen. De Amsterdammers wilden verlengen met de Braziliaanse spits, zodat ze nog wat geld aan hem konden verdienen.

Danilo heeft een aflopend contract en kan na dit seizoen gratis vertrekken. Volgens het Algemeen Dagblad was dat een scenario dat Ajax liever niet zag gebeuren en dus probeerden ze de verbintenis van de aanvaller te verlengen. Op die manier kon er nog wat geld verdiend worden aan Danilo, maar die sloeg dat contractvoorstel af.

De enige manier om nu nog geld te verdienen aan Danilo, is door hem in de winter nog te verkopen. Het AD rept van 'veel interesse uit binnen- en buitenland', maar toch lijkt het er niet op dat de Braziliaan snel uit Amsterdam zal vertrekken. Ajax heeft hem nodig, aangezien Sébastien Haller nog op de Afrika Cup is en Brian Brobbey geblesseerd raakte tegen PSV.

In de zomer van 2017 nam Ajax Danilo voor twee miljoen euro over van Santos, waarna hij in het Onder 19-elftal en in Jong Ajax indruk maakte. Ook op huurbasis bij FC Twente maakte de Braziliaan zijn doelpuntjes, maar in het eerste elftal van de Amsterdammers kon hij nooit overtuigen.