Eredivisie-clubs opgelet: Van Aken (27) per direct weg bij Belgische middenmoter

Eredivisie-clubs opgelet: Van Aken (27) per direct weg bij Belgische middenmoter

Joost van Aken (27) staat niet langer meer op de loonlijst van SV Zulte Waregem. Dat deelde de club dinsdag mee. De twee partijen besloten om hun samenwerking stop te zetten. 

Van Aken - die doorbrak in Nederland bij Heerenveen - was dit seizoen de eerste zomertransfer van Zulte Waregem. Na een avontuur in Engeland bij Sheffield Wednesday FC en een verhuurperiode aan het Duitse VfL Osnabrück tekende hij bij Essevee een contract voor twee jaar. Dat contract is nu verscheurd.

Van Aken begon aan het seizoen als basisspeler bij Zulte, maar pakte op de openingsspeeldag rood. Tegen Oud-Heverlee Leuven kreeg hij na 68 minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Na zijn schorsing zat hij nog vier keer op de bank, maar viel hij niet in. Verder heeft men in België weinig van Van Aken gezien.

De 27-jarige Haarlemmer kan bogen op de nodige Eredivisie-ervaring en kan dus een interessante optie zijn voor Nederlandse clubs die nog een verdediger zoeken. Namens Heerenveen kwam Van Aken tot 89 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland, waarin hij drie doelpunten maakte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s