Triest nieuws uit Rotterdam: Wim Jansen op 75-jarige leeftijd overleden

Triest nieuws uit Rotterdam: Wim Jansen op 75-jarige leeftijd overleden

25-01-2022 12:34 Laatste update: 13:56
213

Wim Jansen is overleden, zo heeft Feyenoord dinsdag via de officiële kanalen bevestigd. Jansen is een van de grootste voetballers van Feyenoord ooit en is 75 jaar oud geworden.

Van Jansen was al duidelijk dat hij leed aan dementie. De familie is blij dat hem een lijdensweg bespaard is gebleven. 'De familie vindt het fijn dat hun Wim tot het laatste moment de regie in eigen hand heeft kunnen houden, zo hebben zij de club laten weten', zo laat Feyenoord weten. De biografie van Jansen 'Meesterbrein' kwam in oktober vorig jaar uit en Jansen was zelf nog aanwezig bij de boekpresentatie. 

Jansen speelde vijftien jaar in het eerste elftal van Feyenoord. Met de Rotterdammers won hij onder meer de Europacup 1, de UEFA Cup en de wereldbeker. Ook werd Jansen drie keer landskampioen met Feyenoord en won hij de KNVB Beker. Jansen speelde 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Voor het Nederlands elftal kwam Jansen 65 keer in actie.

Na zijn spelersloopbaan was Jansen in diverse functies actief bij Feyenoord. Hij was assistent-trainer, hoofdtrainer, maar ook technisch directeur en jeugdtrainer. In het buitenland was Jansen werkzaam voor KSC Lokeren, Sanfrencce Hiroshima, Urawa Red Diamonds, Celtic en de Saudische voetbalbond.