Nijhuis hoopt op publiek: 'Dat had hij voor een vak met PSV-fans niet gedaan'

Nijhuis hoopt op publiek: 'Dat had hij voor een vak met PSV-fans niet gedaan'

Bas Nijhuis hoopt dat het kabinet zal beslissen om meer supporters toe te laten in de stadions. Hij ziet voordelen voor scheidsrechters als er weer publiek op de tribune zit.

Het simuleren van spelers zal weer tot een minimum worden beperkt, verwacht Nijhuis. "Ik denk dat we van het hinderlijke geschreeuw en gekerm af zijn van spelers die nauwelijks worden geraakt", zegt hij tegen De Telegraaf. "Dat heeft geen zin meer, omdat het in een vol stadion veel minder goed te horen is en het een scheidsrechter dus minder zal beïnvloeden. Ik denk dat de lol er dan snel vanaf is."

Ook het zeuren om een vrije trap, waar de Tukker nog wel eens mee te maken krijgt, zal volgens de arbiter minderen. "Elk minimaal tikje op een scheenbeschermer is nu over het hele veld te horen, waardoor zelfs de rechtsback ’hé’ roept als hij denkt dat er links voorin iets is gebeurd. Dat voortdurende en massale appelleren is ontzettend vervelend."

Tenslotte denkt Nijhuis ook dat het spelbederf minder vaak terug te zien zal zijn. Hij haalt daarbij het voorbeeld van Lisandro Martínez aan, die tijdens PSV – Ajax (1-2) terug het veld in rolde om tijd te winnen. "Dat had hij voor een vol vak PSV-supporters met bakken bier in hun hand waarschijnlijk ook achterwege gelaten. Echt, laat het kabinet snel weer beslissen met fans te laten voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s