'Real Madrid wil tot 50 miljoen euro betalen voor Braziliaans wonderkind (15)'

'Real Madrid wil tot 50 miljoen euro betalen voor Braziliaans wonderkind (15)'

25 januari - 17:32
82

Real Madrid maakt werk van een transfer van Endrick Felipe Moreira, een pas vijftienjarig wonderkind van Palmeiras. De Spaanse grootmacht wil onder meer aartsrivaal FC Barcelona de loef afsteken, meldt Marca.

Endrick wordt ondanks zijn jonge leeftijd begeerd door tal van Europese topclubs. Naast Real en Barça zagen ook Manchester City, Manchester United, Liverpool en Paris Saint-Germain hem vorige week op fabelachtige wijze scoren tijdens de São Paulo Youth Cup. In Brazilië wordt de jonge aanvaller al de nieuwe Neymar genoemd.

Volgens Marca wil Real Madrid het toptalent niet door de vingers laten glippen. Hoewel hij pas na zijn achttiende verjaardag de overstap mag maken naar Europa, wil de Koninklijke snel een deal sluiten. Endrick heeft een transferclausule van zeventien miljoen euro, maar Real is bereid om fors meer te betalen. Een transfersom van 20 à 25 miljoen moet zowel club als speler overtuigen. Dat bedrag zou door bonussen nog kunnen oplopen tot 45 à 50 miljoen.

Real Madrid hanteerde in het verleden eenzelfde tactiek voor Vinícius Júnior, die ondanks een clausule van 30 miljoen voor 45 miljoen neerstreek in de Spaanse hoofdstad. Het moet bovendien het financieel geplaagde Barcelona buitenspel zetten.

Overigens wordt diezelfde Vinícius ook ingezet om Endrick te overtuigen. De linksbuiten van Real heeft contact met zijn jonge landgenoot, die bij hetzelfde management is aangesloten. Bovendien stuurde Vinícius een gesigneerd shirt. Endrick tekende zelf al een sponsorcontract met Nike.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie