Voorzichtige vrees voor degradatie in Heerenveen: 'Dit team is niet goed genoeg'

Voorzichtige vrees voor degradatie in Heerenveen: 'Dit team is niet goed genoeg'

Clubicoon Riemer van der Velde sluit niet uit dat sc Heerenveen dit seizoen 'in de problemen' komt op de ranglijst. De Friezen staan momenteel tiende en besloten trainer Johnny Jansen de laan uit te sturen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat de 81-jarige Van der Velde weten dat hij het ontslag van Jansen betreurt. "Toen ik nog voorzitter was, liep hij er al rond. Op dit niveau moet je punten pakken en als dat niet gebeurt, gaat dat tegen je werken, ook al ben je zolang aan de club verbonden. Hij kon terecht zeggen dat het elftal steeds minder werd, maar daarmee val je ook je eigen spelers af. Dat was voor hem moeilijk."

Van der Velde velt vervolgens een hard oordeel over de kwaliteit die de Heerenveen-selectie herbergt. "Dit team is niet goed genoeg om mee te doen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal", is hij duidelijk. "Sterker: we moeten blij zijn als we dit seizoen op de ranglijst niet in de problemen komen."

"De beste speler is weg, en zonder de ene Veerman is de ander ook minder", doelt Van der Velde op de PSV-transfer van Joey Veerman. "De voorsprong op plek zestien is elf punten; daar kan je over vier weken al in de buurt zitten. We moeten daarvoor uitkijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s