The Athletic: United start zoektocht, Ten Hag één van de vier kandidaten

The Athletic: United start zoektocht, Ten Hag één van de vier kandidaten

Erik ten Hag blijft een belangrijke kandidaat om de nieuwe manager te worden van Manchester United. Volgens The Athletic prijken er momenteel vier kandidaten op het lijstje, waaronder de trainer van Ajax.

Het doorgaans goed ingevoerde Britse medium meldt dat United in de komende weken het proces wil inzetten om een nieuwe manager te benoemen. Ten Hag, Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain), Luis Enrique (Spanje) en Julen Lopetegui (Sevilla) komen in aanmerking om het stokje over te nemen van tussenpaus Ralf Rangnick. Alle vier voldoen ze aan het belangrijkste criteria: ze hebben ervaring bij een grote Europese club.

Rangnick nam in november het stokje over van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer. De Duitser doet aan het einde van het seizoen een stapje terug, waarna hij als adviseur nog twee jaar aan de Premier League-grootmacht blijft verbonden. Hoewel Rangnick grapte dat hij zichzelf zou kunnen aanbevelen, is United vastbesloten om een nieuwe manager aan te stellen.

Mocht de keuze op Ten Hag vallen dan zou hij met Donny van de Beek een oude bekende tegenkomen. De voormalig Ajax-middenvelder wordt mogelijk voor een halfjaar verhuurd, maar The Mancunians willen nog niet definitief afstand van hem doen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s