'PSV geeft in bloedvorm verkerende Bakayoko kans bij A-selectie'

'PSV geeft in bloedvorm verkerende Bakayoko kans bij A-selectie'

Johan Bakayoko krijgt de kans om zich te laten zien bij de hoofdmacht van PSV. De achttienjarige Belg mag de komende dagen meetrainen met het eerste elftal van trainer Roger Schmidt, meldt het Eindhovens Dagblad.

Bakayoko is een ware revelatie bij Jong PSV. In de afgelopen drie duels scoorde hij zes keer en gaf hij vier assists. In totaal scoorde de aanvaller nu al twaalf keer in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Ruud van Nistelrooy van de beloften stak al meermaals de loftrompet over Bakayoko. Wel predikt de voormalig topspits geduld.

"Als het belletje komt, dan heb ik liever dat dat gaat om een definitieve kans bij de A-selectie om de concurrentie aan te gaan en een mooie plek af te dwingen. Ik ben op alle vlakken heel tevreden met de manier waarop hij zich manifesteert", zei Van Nistelrooy afgelopen weekeinde. Dat belletje is dus eerder gekomen dan verwacht, al lijkt het voorlopig alleen om meetrainen te gaan.

Volgens het ED zijn geruchten over een verhuur van Bakayoko aan Fortuna Sittard 'nergens op gebaseerd'. De Limburgers zouden dat graag willen, maar de vleugelaanvaller wil zich in Eindhoven verder ontwikkelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s