'Heerenveen meldt zich bij Malmö voor beoogde Veerman-opvolger'

'Heerenveen meldt zich bij Malmö voor beoogde Veerman-opvolger'

SC Heerenveen richt de pijlen op Amin Sarr in de zoektocht naar aanvallende versterking. De Friezen hebben zich gemeld bij Malmö FF, de werkgever van de twintigjarige spits. Dat meldt Voetbal International

Sarr is een 1.88 meter lange Zweedse jeugdinternational, met roots in Senegal. Malmö verhuurde hem vorig seizoen aan Mjallby. Daar speelde hij zich in de kijker van Heerenveen door in negentien competitieduels acht keer te scoren. Volgens VI voldoet Sarr in veel opzichten aan het ideaalplaatje van Heerenveen, onder meer doordat de Friezen met hem 'weer eens over een spits beschikken waar ze in de toekomst geld aan kunnen verdienen'.

Heerenveen versterkte zich weliswaar met Sydney van Hooijdonk op huurbasis, maar door het aanstaande vertrek van Henk Veerman naar FC Utrecht zoekt de club nog een extra spits. Daar blijft het vermoedelijk niet bij in de laatste week voor de transferdeadline. Thom Haye staat nog altijd op het verlanglijstje, maar de gesprekken met NAC Breda liggen stil. Een transfer lijkt alleen nog haalbaar als beide clubs flink wat water bij de wijn doen.

Daarnaast is Joost van Aken in beeld om de defensie te versterken, zeker als Lucas Woudenberg en Ibrahim Dresevic vertrekken. Zij beschikken net als Rodney Kongolo over een aflopend contract. Ook Joaquin Fernández en Benjamin Nygren nemen mogelijk spoedig afscheid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s