Veerman rondt transfer naar Utrecht af: 'Enorm mooi dat ik belofte kan nakomen'

Veerman rondt transfer naar Utrecht af: 'Enorm mooi dat ik belofte kan nakomen'

Henk Veerman zet zijn loopbaan definitief voort bij FC Utrecht. De dertigjarige spits heeft een contract tot medio 2024 getekend, zo maken de Domstedelingen bekend.

Veerman komt over van sc Heerenveen, dat naar verluidt zo'n 350.000 euro ontvangt. De Volendammer was dit seizoen de clubtopscorer van de Friezen met zeven treffers in de Eredivisie, maar toch was hij niet onomstreden. De inmiddels ontslagen trainer Johnny Jansen zette hem zelfs een paar keer op de bank. Na de komst van Sydney van Hooijdonk gaf Veerman aan dat hij wilde vertrekken en handelde Utrecht razendsnel.

"Henk is een echte targetman. Hij is groot, sterk en heeft scorend vermogen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van de Domstedelingen. "We voegen met Henk een extra wapen aan onze selectie toe, die wedstrijden kan openbreken. Daarbij is het ook mooi dat Henk een ontzettende drive heeft om voor onze supporters en club te spelen. We hebben in het verleden al vaker geprobeerd om Henk te contracteren en dat is nu bij de derde keer gelukt. We zijn blij dat we met Heerenveen tot overeenstemming zijn gekomen en wij hem nu hier in Stadion Galgenwaard mogen verwelkomen."

Veerman had al jaren de ambitie om nog eens voor Utrecht te spelen, om zo zijn overleden vriend Jan Schilder te eren. "Hij was hier groot fan en stond geregeld op de Bunnikside. Dan is het enorm mooi dat je de belofte die je hebt gemaakt kan nakomen en voor FC Utrecht hopelijk een rol kan gaan spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s