Witte rook: FC Groningen stelt Wormuth aan als opvolger van Buijs

Witte rook: FC Groningen stelt Wormuth aan als opvolger van Buijs

26-01-2022 16:55
94

Frank Wormuth wordt na dit seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen. De 61-jarige Duitser tekent een contract voor drie seizoenen, tot medio 2025. Dat maakt de Trots van het Noorden woensdag bekend.

De aanstelling van de coach van de huidig coach van Heracles Almelo hing al in de lucht. Hij wordt bij Groningen de opvolger van Danny Buijs, wiens aflopende contract niet wordt verlengd. Niet veel later maakte Wormuth bekend dat hij een nieuw avontuur wilde aangaan.

Wedden

Meer odds

"Het is geen geheim dat ik Frank een interessante trainer vind", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die zelf ook een verleden heeft in Erve Asito. "Niet voor niets heb ik hem vier jaar geleden aangesteld bij Heracles. Ik heb in mijn periode als technisch manager in Almelo uitstekend met hem kunnen samenwerken."

Fledderus roemt de kwaliteiten van Wormuth. "Hij heeft ervaring, werkt gestructureerd en hij kan teams en spelers individueel ontwikkelen en hij werkt graag met jonge talenten. Hij heeft in de afgelopen drie jaar bij Heracles laten zien dat hij daar een aansprekende speelwijze kan koppelen aan ontwikkeling en resultaat. Wij zijn blij dat we Frank hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen."

Wormuth zal na dit seizoen worden gepresenteerd. "Beide clubs hebben nog veel om voor te strijden en zowel Danny als Frank moeten de rust en ruimte krijgen om hun huidige klus goed af te maken", aldus Fledderus.