PSV sluit samenwerking met Chivas: 'Club wereldwijd op de kaart zetten'

PSV sluit samenwerking met Chivas: 'Club wereldwijd op de kaart zetten'

26-01-2022 17:15
101

PSV haalt de warme banden met Chivas Guadalajara verder aan. De Eindhovenaren laten weten intensief te gaan samenwerken met de Mexicaanse topclub, waarmee een officieel partnership is gesloten.

PSV en Chivas slaan de handen ineen op het gebied van scouting, opleiding en innovatie en zullen meerdere projecten samen opstarten. Er gaan ook uitwisselingsprogramma's plaatsvinden tussen coaches, opleiders en mogelijk zelfs (jeugd)-spelers. 'Beide clubs zetten in op kennisdeling en versterking van hun positie in het internationale voetballandschap', schrijft PSV.

"Binnen onze visie speelt internationalisering een grote rol. Deze samenwerking is een direct uitvloeisel hiervan. We willen PSV wereldwijd op de kaart zetten", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. "Chivas is een club van statuur en geniet enorm veel populariteit in Midden-Amerika. Met in totaal ruim 40 miljoen fans in Mexico en de Verenigde Staten heeft de club een gigantische achterban. Met die supporters komt PSV nu direct of indirect in contact en dat versterkt de internationale positie van de club enorm. Het biedt daarnaast kansen op het gebied van marketing en commercie voor zowel bestaande als potentiële partners en sponsors van PSV."

Volgens Gerbrands willen de clubs elkaar ook op sportief vlak versterken. "Door onder meer samen te acteren op toernooien, elkaar te faciliteren tijdens trainingskampen en te ontmoeten tijdens vriendschappelijke wedstrijden. PSV en Chivas krijgen toegang tot elkaars opleidingstechnieken en businesskennis."

Bij PSV waren in het verleden meerdere Mexicaanse spelers actief. Onder meer Carlos Salcido, 'Maza' Rodriguez, Andrés Guardado, Héctor Moreno, Hirving Lozano en momenteel Erick Gutiérrez waren in het Philips Stadion actief.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie