Van Hanegem lovend over Nederlander in België: 'Kan bij Europese topclub mee'

Van Hanegem lovend over Nederlander in België: 'Kan bij Europese topclub mee'

Joshua Zirkzee weet de laatste weken flink te overtuigen bij RSC Anderlecht. De jonge Nederlander blinkt wekelijks uit en lijkt daarmee bezig aan zijn grote doorbraak. Willem van Hanegem ziet Zirkzee de Europese top halen. 

De Kromme is enorm onder de indruk van de ontwikkeling van Zirkzee. In Het Laatste Nieuws is hij bijzonder lovend over de aanvaller van Anderlecht. "Zijn arsenaal aan talent komt meer tot uiting. Hij is zelfs niet helemaal afhankelijk van zijn goals. Een enorme troef als spits", aldus Van Hanegem.

Zirkzee liet zich bij Bayern München al zien als tiener, maar een échte doorbraak zat er niet in. "Niet zo erg", geeft Van Hanegem aan. "Door te leren van Lewandowski en op elke training tegen topverdedigers te staan, is hij erg gegroeid." Bayern wil hem naar verluidt volgende zomer een nieuwe kans geven, al is het de vraag of Zirkzee daar zal slagen. "Bij Bayern wordt het volgens mij moeilijk voor hem, maar Joshua kan zo bij een andere Europese topclub mee", besluit Van Hanegem.

Zirkzee kwam dit seizoen 27 keer uit voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en acht assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s