'Barça-talent wil niet als ruilmiddel dienen en bedankt voor overstap naar Ajax'

'Barça-talent wil niet als ruilmiddel dienen en bedankt voor overstap naar Ajax'

27-01-2022 07:13
86

Alejandro Baldé ziet het niet zitten om betrokken te worden in een deal tussen FC Barcelona en Ajax voor Nicolás Tagliafico. Het achttienjarige talent wil niet in Amsterdam aan de slag, meldt Marca. 

Dat is een tegenvaller voor Barça, dat naar manieren zoekt om de Argentijn over te kunnen nemen van Ajax. De Catalanen stonden ervoor open om Baldé te verhuren aan de Nederlandse kampioen, maar de Spaanse linksback bedankt daarvoor. Hij blijft het liefst in Camp Nou, en als er niet voldoende perspectief is wacht hij liever op een andere club. 

De mogelijke overstap van Tagliafico naar Barcelona hangt ook nog af van Ousmane Dembélé, weet Marca. Als de Fransman vertrekt hebben de Catalanen weer iets meer te besteden. Barça zou de vleugelverdediger van Ajax tot het einde van het seizoen willen huren, eventueel met optie tot koop. De Amsterdammers zetten echter in op een geldbedrag.

Naast Marca meldt ook Mundo Deportivo dat Alejandro Grimaldo het alternatief voor Tagliafico is. De 26-jarige back van Benfica speelde in de jeugd van Blaugrana en ziet een terugkeer zitten. Hij ligt echter tot medio 2023 vast en de Portugese topclub verlangt vermoedelijk een flinke transfersom.