Openda mikt op volgende stap: 'Transfer naar betere club zou mooie optie zijn'

Openda mikt op volgende stap: 'Transfer naar betere club zou mooie optie zijn'

Loïs Openda voelt zich thuis bij Vitesse, maar denkt niet dat hij volgend seizoen nog in Arnhem actief is. De van Club Brugge gehuurde aanvaller wil de volgende stap zetten, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Openda merkt dat hij in zijn tweede seizoen bij Vitesse is gegroeid. "De trainer (Thomas Letsch, red.) zei direct toen ik terugkwam dat hij mij topscorer van de Eredivisie wilde maken. In zijn ogen kon ik één van de beste spelers van de competitie worden", zegt de Belg in VI. Dat hij nu in de schijnwerpers staat geeft hem alleen maar meer motivatie. "Ze praten over me, mam, zei ik. Het maakt haar trots."

Openda laat weten naar 'een nog betere club' te willen. Hij heeft contact met Club Brugge, waar hij tot medio 2024 vastligt. "Na dit tweede seizoen voel ik me klaar voor de volgende stap. Ik moet terug, want ik heb een doorlopend contract. Als er een kans is om een transfer te maken naar een betere club dan zou dat een mooie optie zijn. Het is een goed moment wellicht om me te verkopen. Terug naar Brugge is ook geen probleem."

"Ik kwam naar Vitesse om mijn carrière te starten en nu ben ik onderweg. Interesse komt op gang, ik hoop op veel clubs. Ik ga er goed over nadenken. Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, ik wil een goede keuze maken", besluit de 21-jarige aanvaller, die in twintig Eredivisie-duels elf keer scoorde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s