KNVB plant alle bekerduels om 19.00 uur in: Ajax-Vitesse en RKC-AZ tegelijk

KNVB plant alle bekerduels om 19.00 uur in: Ajax-Vitesse en RKC-AZ tegelijk

De KNVB heeft donderdag het programma voor de kwartfinales van de KNVB Beker gedeeld. Alle vier de wedstrijden worden ingepland voor 19.00 uur, vermoedelijk als gevolg van de momenteel geldende coronamaatregelen.

Tijdens de tweede midweek van februari gaan de laatste acht bekerclubs een gooi doen naar een ticket voor de halve finale. Op dinsdag 8 februari wordt de bekerweek geopend met PSV-NAC Breda, één dag later staan Ajax-Vitesse – een reprise van de finale van vorig seizoen – en RKC Waalwijk-AZ tegelijkertijd ingepland, op donderdag 10 februari is NEC-Go Ahead Eagles de laatste kwartfinale. De KNVB laat in het midden waarom alle vier de wedstrijden zo vroeg op de avond zijn ingepland, maar vermoedelijk heeft dit te maken met het feit dat evenementen met publiek tot 22.00 uur zijn toegestaan.

Na de kwartfinales zal geloot worden voor de halve finales, al is het nu al bekend welke clubs thuisvoordeel zullen hebben: dat zijn de winnaars van RKC-AZ en NEC-Go Ahead Eagles. Een eventuele krachtmeting tussen PSV en Ajax zou er dus pas in de finale kunnen komen. Het zou de vierde keer dit seizoen zijn dat de nummers één en twee van de Eredivisie elkaar treffen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s