Niet alleen Terence, ook Rodney Kongolo gelinkt aan transfer: 'Kan snel gaan'

Niet alleen Terence, ook Rodney Kongolo gelinkt aan transfer: 'Kan snel gaan'

Waar Terence Kongolo weer op weg lijkt naar de Eredivisie, zou broer Rodney juist nog kunnen vertrekken. SC Heerenveen-directeur Ferry de Haan bevestigt dat er sluimerende belangstelling voor de 24-jarige middenvelder is.

Aangezien Kongolo na dit seizoen uit zijn contract loopt, staat Heerenveen open voor een eventuele winterse transfer. De middenvelder werd al genoemd als ruilobject voor transfertarget Thom Haye en in Italië gaat het verhaal rond dat Serie B-laagvlieger Cosenza hem op de radar heeft. De Haan beaamt dat de situatie van Kongolo in de gaten wordt gehouden door andere clubs, maar houdt zich verder op de vlakte. "Niet dusdanig dat we willen meewerken aan een transfer", klinkt het in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Het kan echter allemaal snel gaan."

Eerder deze maand werd duidelijk dat broer Terence na ruim vier jaar weer terug kan keren op de Eredivisie-velden. De 27-jarige verdediger verruilde Feyenoord na de titel van 2017 voor AS Monaco en is via Huddersfield Town bij Fulham neergestreken, maar woensdag kwam het nieuws naar buiten dat FC Groningen hem in het vizier heeft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s