Cryptobedrijf dupeert FC Groningen: 'Het werd telkens maar weer uitgesteld'

Cryptobedrijf dupeert FC Groningen: 'Het werd telkens maar weer uitgesteld'

FC Groningen is gedupeerd door cryptobedrijf IQONIQ. Zij beloofden een fanplatform op te richten, maar dat is er nooit van gekomen. De Trots van het Noorden zou nog recht hebben op tienduizenden euro's.

Met dat nieuws komt BNR op donderdagavond. IQONIQ beloofde veel en ging in zee met Real Sociedad, Crystal Palace en het Formule 1-team van McLaren. Ook FC Groningen sloot een deal met het cryptobedrijf en was in afwachting van de oprichting van het fanplatform, dat voor 'engagement' zou gaan zorgen. Het platform is er echter nooit van gekomen, er is al een half jaar geen activiteit meer geweest op social media en de app van het bedrijf is verwijderd.

Groningen is nu in gesprek met IQONIQ over het verschuldigde bedrag, vertelt manager partnerships Bastiaan Fehrman aan BNR. "Het gaat in ieder geval om tienduizenden euro's", klinkt het vanuit Groningen, waar men zeer teleurgesteld is in de gang van zaken. "We zouden naamsbekendheid voor hen creëren, waarna hun app gelanceerd werd. Maar de lancering werd telkens uitgesteld en uitgesteld. Op een gegeven moment hebben we besloten om te stoppen met activeren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s