Vitesse dwingt kleinere schorsing Openda af: clubtopscorer beschikbaar tegen PSV

Vitesse dwingt kleinere schorsing Openda af: clubtopscorer beschikbaar tegen PSV

Vitesse heeft een klein succesje geboekt in de strafzaak van Loïs Openda. De aanklager betaald voetbal stelde aanvankelijk een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor, maar Vitesse ging hier niet mee akkoord: nu is de schorsing iets lager uitgevallen.

Openda's slaande beweging ten opzichte van FC Groningen-tegenstander Mike te Wierik is nu bestraft met drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, heeft Vitesse vrijdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. De clubtopscorer moet het treffen met concurrent FC Twente en het bekerduel met Ajax aan zich voorbij laten gaan, maar is wel weer beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen PSV van zaterdag 12 februari.

De Club Brugge-huurling kan op die manier wel wat energie sparen voor wat een loodzware februarimaand belooft te worden. Na de wedstrijden tegen FC Twente, Ajax en PSV wordt er nog gespeeld tegen een andere concurrent, FC Utrecht, tegen rivaal NEC én staat het Conference League-tweeluik met Rapid Wien op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s