Gelderse derby hoe dan ook zonder uitpubliek: 'Kleine groep heeft het verpest'

Gelderse derby hoe dan ook zonder uitpubliek: 'Kleine groep heeft het verpest'

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC op zondag 27 februari wordt hoe dan ook zonder uitpubliek gespeeld. Ook als de regels tegen die tijd versoepeld zijn en er weer uitfans bij wedstrijden mogen zijn, zullen er geen Nijmegenaren naar GelreDome afreizen.

Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, heeft besloten dat het voor de veiligheid van eenieder in het algemeen beter is als er geen uitpubliek naar zijn stad komt. "Er zijn de afgelopen maanden te veel incidenten geweest, waardoor ik dit besluit heb moeten nemen", laat hij in een statement op de websites van beide clubs weten. "Helaas worden zo de goedwillende N.E.C.-supporters de dupe van een kleine groep oproerkraaiers."

Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Nijmegenaren, heeft begrip voor de beslissing. "In Nijmegen heeft een kleine groep supporters het verpest voor velen en zeker onze trouwe uitsupporters worden hier nu de dupe van. Dat is een harde en wrange conclusie. Bij het organiseren van een derby willen we eenieders veiligheid kunnen waarborgen. Van supporters tot spelers en van politiemensen tot stewards."

Eerder dit jaar won Vitesse de Gelderse derby in de Goffert met 0-1. Na afloop ging het amper meer over de uitslag: een deel van het uitvak met daarin hossende Arnhemmers stortte in en buiten het stadion kwam het tot een forse confrontatie tussen de politie en fans van beide clubs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s