'Palmeiras slaat twee Ajax-aanbiedingen af en wijst naar clausule van 60 miljoen'

'Palmeiras slaat twee Ajax-aanbiedingen af en wijst naar clausule van 60 miljoen'

28 januari - 19:19 Laatste update: 19:21
Eredivisie 159 Reacties

Ajax gaat vol voor de komst van Giovani. Palmeiras, de club van de Braziliaanse aanvaller, wees echter meerdere biedingen uit Amsterdam af.

Verschillende Braziliaanse media, waaronder UOL, maken melding van de Ajax-interesse in Giovani. De jeugdinternational is een achttienjarige rechtsbuiten, die ook op links uit de voeten kan. Het is geen geheim dat Ajax op zoek is naar een nieuwe aanvaller na het vertrek van David Neres. De Eredivisie-koploper probeert Steven Bergwijn al enige tijd aan te trekken, maar dat loopt moeizaam. Nu doet Ajax dus een poging voor Giovani, al is niet uit te sluiten dat ze allebei in beeld zijn.

Palmeiras wil de talentvolle linkspoot echter niet zomaar laten gaan. In de afgelopen uren legde Ajax al twee aanbiedingen neer bij de Braziliaanse club, maar die werden allebei afgewezen. Palmeiras wijst in de onderhandelingen naar de afkoopclausule van zestig miljoen euro die in het contract van Giovani staat.

In het slot van de Braziliaanse competitie, die sinds december is afgelopen, mocht Giovani drie keer in actie komen. In die duels scoorde hij één keer en stond hij op drie verschillende posities: het talent speelde als rechtsbuiten, linksbuiten en aanvallende middenvelder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s