Twee heerlijke TOP-treffers beslissen Brabantse derby, publiek viert feest

28-01-2022 21:52 Laatste update: 21:54
22

TOP Oss heeft de Brabantse derby tegen FC Den Bosch winnend afgesloten. Twee heerlijke treffers, van Justin Mathieu en Lion Kaak, hielpen de thuisploeg aan de overwinning (2-1). Dit tot grote vreugde van het publiek, dat na de lockdown weer naar het stadion mocht.

TOP, dat het dit seizoen wat minder doet dan Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie, begon beter aan het duel. Het duurde echter even voordat er een échte kans te zien was in het Frans Heesen Stadion. Den Bosch kwam naarmate de eerste helft vorderde wat beter in het duel, maar aan de andere kant van het veld was het raak: Mathieu volleerde de bal hard achter Den Bosch-keeper Wouter van der Steen.

In de tweede helft ging Den Bosch op zoek naar de gelijkmaker. Het lukte de ploeg van trainer Jack de Gier ook om op 1-1 te komen, al had het daar wat geluk bij nodig. Niels Fleuren werkte de bal in eigen doel. Het publiek in Oss kon echter nog één keer juichen. Kaak besliste de Brabantse derby in het voordeel van de thuisploeg. Hij schoot de bal op prachtige wijze achter een kansloze Van der Steen.

Vlak voor tijd moest TOP Oss-keeper Norbert Alblas nog een keer reddend optreden na een kopbal van dichtbij, maar hij wist de bal uit zijn doel te houden. Door de overwinning stijgt TOP naar de elfde plaats met 27 punten. Daarmee springt het over Den Bosch, dat 26 punten heeft, heen.