Contract in Dordrecht ligt alvast klaar voor revaliderend Ajax-jeugdproduct Pinas

Contract in Dordrecht ligt alvast klaar voor revaliderend Ajax-jeugdproduct Pinas

Jaymillio Pinas speelde op 19 februari 2021 zijn voorlopig laatste profwedstrijd namens Jong Ajax, maar gaat aan De Krommedijk een doorstart maken. FC Dordrecht heeft de negentienjarige aanvaller, een half jaar na zijn vertrek uit Amsterdam, aan de selectie toegevoegd.

Pinas verscheen als jeugdspeler al op de radar van buitenlandse clubs, debuteerde op zijn zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie en speelde vorig seizoen zestien wedstrijden Jong Ajax. Inmiddels is het door blessureleed stil geworden rondom de jeugdinternational, die echter een nieuwe kans krijgt van FC Dordrecht. De nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie gaat Pinas bijstaan bij de laatste fase van zijn herstel en hoopt hem binnen twee maanden ook in te kunnen zetten tijdens wedstrijden.

Zodra hij weer inzetbaar is, ligt er een tweejarig contract klaar voor Pinas. "Dit kan een win-win situatie worden. Wij gaan ervan uit dat we Jaymillio gedurende twee maanden volledig wedstrijdfit krijgen en we daardoor een talentvolle, snelle aanvaller kunnen binden die normaal gesproken niet haalbaar voor ons is. We anticiperen hiermee ook al op de toekomst", aldus technisch directeur Leon Vlemmings via de clubkanalen. Pinas zelf is dankbaar voor de kans die hij van de Schapekoppen krijgt. "Ik heb me nog nooit zo welkom gevoeld bij een club en ik kijk er naar uit om hier wedstrijden te gaan spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s