Verbeek: 'Ik gooi de deur niet dicht, ik voel wel dat ik in de eindfase zit'

Verbeek: 'Ik gooi de deur niet dicht, ik voel wel dat ik in de eindfase zit'

29 januari - 09:32 Laatste update: 09:49
Eredivisie 55 Reacties

Gertjan Verbeek werd dit seizoen binnen een half jaar ontslagen bij Almere City en voelt het einde van zijn carrière naderen, maar kijkt met voldoening terug op zijn loopbaan. De 59-jarige trainer werkte in de afgelopen twintig jaar bij onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente.

Het ene avontuur was succesvoller, maar Verbeek stelt desgevraagd dat hij alles uit zijn trainerscarrière heeft gehaald, mocht die geen vervolg meer krijgen. "Het is alleen jammer dat in mijn tijd bij Feyenoord (het najaar van 2008, red.) weinig mogelijk was. Dan kom je bij een topclub die niet top is. Maar bij Heerenveen, Heracles en AZ heb ik het prima gedaan. Heb ik altijd Europees voetbal gehaald of zat ik ertegenaan", laat hij weten in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik ben geen slecht mens geworden, omdat ik geen succes had met Almere. Ik heb het alleen niet kunnen afmaken en dat is jammer."

Of hij nog een nieuw avontuur aangaat, durft Verbeek nog niet te zeggen. "Zeg nooit nooit. Maar je moet ook reëel zijn. Er komt niet alleen een nieuwe lichting aan, ik word deze zomer ook zestig", klinkt het. "Het is ook niet makkelijk om jouw passie en hobby helemaal los te laten. En ik gooi de deur dan ook niet dicht. Maar ik heb al wel het gevoel dat ik in de eindfase van mijn carrière zit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s