Ik had nooit gedacht dat ik de nieuwe linksback van PSV zou worden

"Ik had nooit gedacht dat ik de nieuwe linksback van PSV zou worden"

29 januari - 11:17 Laatste update: 11:54
Eredivisie 70 Reacties

Mauro Júnior had aan het begin van dit seizoen niet durven voorspellen dat hij de vaste linksback van PSV zou worden. De Braziliaan heeft Philipp Max uit de basis gespeeld.

Mauro is eigenlijk geen linksback. Van origine is hij een middenvelder, maar PSV-trainer Roger Schmidt gebruikte hem op een andere positie en Mauro noemt dat 'een goede ervaring'. "Maar ik had nooit gedacht dat ik de nieuwe linksback van PSV zou worden", zegt hij bij PSV TV.

"In het begin kreeg ik de kans als buitenspeler en eerlijk gezegd speelde ik niet goed. Vervolgens begon ik te trainen als linksback en dat ging goed. Het is heel natuurlijk voor mij om te verdedigen. Want in ieder team moet iedere speler mee verdedigen. Tegenwoordig is het belangrijk dat je met het hele team verdedigt en aanvalt. Zo gaat dat in het hedendaagse voetbal", zegt Mauro.

De Braziliaan probeert af te kijken van zijn landgenoten en denkt dan aan Roberto Carlos en Marcelo. "Momenteel heeft het nationale team van Brazilië wel een aantal linksbacks, maar niet zoals Roberto Carlos en Marcelo. Ik denk dat ik hard moet werken om zoals deze speler te worden, want ze waren erg goed. Ik heb veel video's van ze gekeken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s