'Barça trekt Dembélé-aanbod in, maar zet deur op kier voor Pedri- en Fati-bedrag'

'Barça trekt Dembélé-aanbod in, maar zet deur op kier voor Pedri- en Fati-bedrag'

29 januari - 14:38 Laatste update: 14:41
36

FC Barcelona gaat nog niet in op de toenaderingspoging van Ousmane Dembélé, maar lijkt de deur wel op een kier te zetten. Volgens de doorgaans betrouwbare RAC1-journalist Gerard Romero staat Barça niet onwelwillend tegenover contractverlenging, maar dan zullen de eisen van de Fransman wel flink omlaag moeten.

De gesprekken tussen Dembélé en Barcelona over verlenging van zijn aflopende contract liepen onlangs stuk: de buitenspeler zou veertig miljoen euro per jaar geëist hebben en Barcelona houdt hem op de tribune zolang hij transfervrij de deur uit dreigt te lopen. Volgens RAC1 is er deze week opnieuw contact opgenomen met het kamp-Dembélé, dat te horen heeft gekregen dat het oorspronkelijke contractaanbod formeel is ingetrokken.

Het Catalaanse medium sluit niet uit dat beide partijen elkaar alsnog gaan vinden, maar Dembélé zal zich dan wel moeten houden aan het salarisplafond van tien miljoen euro dat voorzitter Joan Laporta heeft ingesteld. Romero noemt Pedri en Ansu Fati als voorbeelden: de twee zelf opgeleide telanten tekenden onlangs nieuwe contracten en staan volgens de openbare salarisgegevens voor respectievelijk 9,4 en tien miljoen euro bruto op de loonlijst. Als Dembélé door wil in Catalonië, zou hij dus met een salaris in die orde van grootte genoegen moeten nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie