Slagvaardig Willem ll sluit nu ook een akkoord met AZ

Slagvaardig Willem ll sluit nu ook een akkoord met AZ

29-01-2022 15:47
48

Willem ll is dicht bij een akkoord met AZ over Thijs Oosting. De aanvallende middenvelder moet permanent de overstap maken naar Tilburg. Oosting (21) kwam in Alkmaar niet aan bod.

Al een tijdje duidelijk was dat Willem ll geïnteresseerd was in een speler die al onder Fred Grim gewerkt heeft. Het blijkt dus om Oosting te gaan, die Grim kent van zijn periode bij RKC Waalwijk. Voor de Waalwijkers scoorde hij vier keer in zeventien wedstrijden.

Het contract van Oosting bij AZ loopt nog tot het einde van het seizoen en beide clubs zijn in de laatste fase beland wat betreft de afkoopsom. Alles wijst erop dat Oosting op korte termijn naar Willem ll gaat. Technisch directeur Joris Mathijsen van Willem ll is voor de tweede seizoenshelft hard bezig om zijn selectie naar een hoger niveau te brengen. Hij haalde Jizz Hornkamp en Kilian Ludewig al naar Tilburg. Alexander Fransson komt waarschijnlijk niet.

Oosting neemt het volgende week zondag 6 februari meteen op tegen zijn vader. Dan staan Willem ll en RKC tegenover elkaar. In Waalwijk is Joseph Oosting de hoofdtrainer.