Miljoenentransfer voor FC Utrecht, geen Bayern München ondanks last-minute poging

Miljoenentransfer voor FC Utrecht, geen Bayern München ondanks last-minute poging

30 January - 14:36
79

Bologna heeft hoge verwachtingen van Denso Kasius, vertelt zaakwaarnemer Wesley Verhoek aan het Algemeen Dagblad. FC Utrecht incasseert meerdere miljoenen voor de speler die nooit één minuut in het eerste elftal speelde.

Naast Bologna was ook Bayern München in Kasius geïnteresseerd. Sterker nog, de Duitse topclub wilde de transfer kapen en regelde zelfs een privéjet, maar dat mocht niet meer baten. Kasius wilde naar Bologna. FC Volendam, dat Kasius van Utrecht huurde, profiteert mee in de transfer. Utrecht krijgt ruim drie miljoen.

"Voor Denso is het een super mooie transfer", zegt Verhoek. "Bologna was al langer geïnteresseerd, maar nadat ze Andreas Skov Olsen aan Club Brugge hadden verkocht, ging het de laatste twee dagen heel snel."

Het sportieve plan deed Kasius voor Bologna kiezen, zegt Verhoek. "Het ligt voor de hand dat hij op zeer korte termijn basisspeler in de Serie A wordt. Dan kan je voor de allergrootste clubs kiezen met het risico dat je op het tweede plan terecht komt, maar zo zit Denso niet in elkaar."

"Denso heeft een goed jaar achter de rug in Volendam en met zijn sterke spel heeft hij de aandacht getrokken van diverse clubs. Met Bologna FC hebben we uiteindelijk een akkoord bereikt om zijn tot 2024 lopende contract af te kopen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht op de clubsite.

"Na goed scoutingswerk is Denso in 2018 ingestroomd in onze Academie en vanuit hier is hij doorgestroomd naar Jong FC Utrecht. Vervolgens is hij verhuurd aan FC Volendam om zich verder te ontwikkelen, met als doel om terug te keren als speler van ons eerste elftal. Hoewel we Denso na dit seizoen graag hadden zien terugkeren in Utrecht, is dit weer een belangrijke deal voor de financiële positie van de club. We wensen hem veel succes in Italië toe en bedanken hem voor zijn inzet gedurende zijn tijd bij onze club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s