Knalslotfase in Limburg: VVV-Venlo grijpt overwinning in extremis

Knalslotfase in Limburg: VVV-Venlo grijpt overwinning in extremis

30-01-2022 14:25
15

VVV-Venlo heeft een belangrijke stap gezet richting het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. In De Koel won de ploeg van Jos Luhukay met 4-2 van FC Dordrecht. VVV klimt naar de elfde plaats in de competitie.

De openingsfase ging redelijk gelijk op met kansen over en weer, maar winteraanwinst Nick Venema, gehuurd van FC Utrecht, brak na een klein half uur spelen de ban voor VVV. Op aangeven van Joeri Schroijen schoot de spits raak. Venema kreeg na rust vanaf elf meter de kans om 2-0 te maken, maar faalde. Hij zag kort daarna hoe debutant Rayan El Azrak de score alsnog verdubbelde.

VVV moest toch weer op zijn tellen passen nadat Dordrecht via Nikolas Agrafiotis in de slotfase 2-1 maakte, waarna Seydine N'Diaye zelfs de 2-2 op het scorebord zette. Lang leek dat de einduitslag te worden, maar door een knappe eindsprint van VVV bleven de drie punten alsnog in De Koel. Schroijen, belangrijk bij de 1-0, profiteerde van een fout van Liam Bossin. Sven Braken, deze winter in beeld bij Almere City, besliste de wedstrijd kort daarna. VVV klimt naar plaats elf, Dordrecht blijft negentiende.