Kogel eindelijk door de kerk: Heerenveen strikt Haye, NAC blij met bedrag

Kogel eindelijk door de kerk: Heerenveen strikt Haye, NAC blij met bedrag

31-01-2022 13:52 Laatste update: 14:19
32

De kogel is door de kerk: Thom Haye mag zich eindelijk speler van sc Heerenveen noemen. De club heeft met NAC Breda een akkoord bereikt over de transfersom en Haye voor meerdere seizoenen vastgelegd.

Beide clubs hebben de transfer bevestigd en daarmee komt een ellenlange soap ten einde. Heerenveen wilde Haye en Haye wilde Heerenveen, maar een akkoord sluiten met NAC bleek zo simpel nog niet. De Keuken Kampioen Divisie-club bleef vasthouden aan de vraagprijs en ziet zichzelf uiteindelijk als de winnaar. 'NAC ontvangt het bedrag dat vanaf het begin van de onderhandelingen is genoemd door de club', klinkt het. Het zou gaan om 750 duizend euro.

De Friezen maken het nieuws met een knipoog officieel. Tijdens het voorbije WK Darts, toen de transfersoap rondom de NAC-regisseur al in volle gang was, verscheen de naam van Haye plots op een bordje in het publiek. 'Bijtekenen' is echter 'bij Heerenveen tekenen' geworden: Haye wordt in het Abe Lenstra Stadion herenigd met voormalig NAC-collega Sydney van Hooijdonk, die eerder deze maand Bologna voor Heerenveen verruilde.

Technisch manager Ferry de Haan is tevreden met de deal. "Met Thom halen we een ervaren creatieve middenvelder in huis, die ook verdedigend zijn mannetje staat. Het is een speler die er gelijk kan staan en past bij onze speelwijze", laat hij weten aan de Heerenveen-kanalen. "Bij NAC groeide hij uit tot publiekslieveling en ik denk dat zijn speelstijl ook goed past bij wat onze supporters graag zien. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen."