'Haye-transfersom ligt op straat: Heerenveen betaalt tonnen aan NAC'

'Haye-transfersom ligt op straat: Heerenveen betaalt tonnen aan NAC'

30 januari - 21:23
82

NAC Breda lijkt als winnaar uit de strijd te komen na onderhandelingen met sc Heerenveen over Thom Haye. Uiteindelijk is Heerenveen overstag gegaan, waardoor het voldoet aan de initiële vraagprijs van De Parel van het Zuiden.

NAC en Heerenveen hebben de laatste weken veelvuldig contact gehad over Haye. Even leek een transfer van de baan, maar VoetbalPrimeur meldde zondag al dat het toch goed leek te komen. BN DeStem meldt nu dat de clubs akkoord zijn, waardoor Haye de stap naar Friesland kan maken.

Het regionale medium komt ook met details over de transfersom. Het was al bekend dat NAC 750.000 euro vroeg voor Haye en niet bereid was om concessies te doen. De eerste biedingen van Heerenveen kwamen niet in de buurt van dat bedrag, maar de nummer tien van de Eredivisie is alsnog overstag gegaan en zal 750.000 euro betalen aan NAC.

Daarnaast heeft de club uit Breda ook een doorverkooppercentage van tien procent bedongen in de deal. NAC moet nu wel haast maken om een vervanger van Haye binnen te halen: de transfermarkt sluit over minder dan 27 uur al.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.