Schreuder en Vormer danken Dost: Club Brugge loopt geen averij op in Kortrijk

30-01-2022 22:56
11

Bas Dost is zondagavond matchwinner geworden voor Club Brugge. De lange spits tikte in de tweede helft een voorzet van Charles De Ketelaere binnen op bezoek bij KV Kortrijk en tekende daarmee voor het enige doelpunt: 0-1.

Alfred Schreuder, de trainer van Club, kon geen beroep doen op Noa Lang in de uitwedstrijd bij Kortrijk. De aanvaller zit in quarantaine en zal voor de tv gezien hebben hoe landgenoten Ruud Vormer en Dost wél in de basis stonden. De Nederlanders grepen in de eerste helft al meteen de hoofdrol. Eerst liet Dost een enorme kans liggen en vervolgens werd een goal van Vormer afgekeurd omdat een ploeggenoot eerder net aan buitenspel stond.

In de tweede helft werd het verzet van Kortrijk alsnog gebroken. Na 54 minuten stond Dost op de goede plek om uitstekend voorbereidend werk van De Ketelaere af te ronden en de 0-1 aan te tekenen, waarna hij tien minuten later werd gewisseld. Vormer mocht de wedstrijd wel volmaken en zorgde er mede voor dat zijn ploeg de zege niet meer weggaf.

Dat betekent dat Club het gat met koploper Union Saint Gilloise niet te groot laat worden. De marge voor de promovendus is nu negen punten, maar na het reguliere seizoen worden de punten gehalveerd en staan de Bruggelingen voordat de kampioensgroep begint alweer een stuk dichterbij.