Update: 'Bayern wil talent niet een half jaar eerder al naar Utrecht laten gaan'

Update: 'Bayern wil talent niet een half jaar eerder al naar Utrecht laten gaan'

30-01-2022 23:48 Laatste update: 31-01-2022 18:50
44

FC Utrecht verzekerde zich al voor volgend seizoen van de diensten van Taylor Booth, maar wil meer. De Amerikaan zou ook deze transferperiode nog naar de Domstad kunnen komen.

Booth is een twintigjarige rechtsback annex middenvelder wiens contract bij Bayern München komende zomer afloopt. Daar profiteerde Utrecht al van door hem vanaf 1 juli 2022 vast te leggen voor drie seizoenen, maar wellicht zit er nog meer in het vat. Sky Deutschland schrijft immers dat de Amerikaan deze winter al weg wil.

Dat klinkt Utrecht en technisch directeur Jordy Zuidam als muziek in de oren, want zij hebben meteen een officieel bod uitgebracht op Booth. Hoe hoog dat bod is is niet duidelijk, maar zeker is wel dat Bayern over het bedrag nadenkt. Op Deadline Day wordt er een beslissing vanuit Beieren verwacht.

Eerder liet Zuidam op de clubsite van de Domstedelingen al weten een groot fan van Booth te zijn. "Het is een box-to-box speler die met veel energie speelt en daarmee is het echt een speler die in ons systeem past. We zijn er trots op dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor ons te kiezen."

Update: Taylor Booth komt pas in de zomer naar FC Utrecht. Dat meldt Sky Deutschland. De Amerikaan, die onlangs werd vastgelegd voor het seizoen 2022/2023, hoopte eerder naar de Domstad te kunnen komen, maar Bayern München staat dat niet toe. Zij hebben de aanbieding die Utrecht neerlegde, afgewezen.