FC Utrecht pikt 'enorm groot talent' transfervrij op bij Bayern München

FC Utrecht pikt 'enorm groot talent' transfervrij op bij Bayern München

30-01-2022 20:44
44

FC Utrecht heeft zijn eerste aanwinst voor het volgende seizoen al binnen. De Domstedelingen nemen Taylor Booth komende zomer transfervrij over van Bayer München.

Booth speelde bij Bayern één wedstrijd in de hoofdmacht, in de DFB Pokal tegen Bremer SV. De Amerikaanse rechtsback annex middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Der Rekordmeister. Daardoor hoeft FC Utrecht geen transfersom te betalen aan Bayern München. Bij de nummer zeven van de Eredivisie tekent Booth een contract tot medio 2025.

Wedden

Meer odds

In gesprek met de clubkanalen verklaart Booth zijn transfer naar FC Utrecht. "Het voelt gewoon als een perfecte stap voor mijn eigen ontwikkeling", vertelt hij. "In gesprekken met diverse personen binnen FC Utrecht ben ik overtuigd geraakt, waardoor ik enorm uitkijk naar dit avontuur. Ik ben een box-to-box middenvelder die balvaardig is en teamgenoten graag in het spel betrekt."

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de slag die hij met Utrecht geslagen heeft. "Taylor is een enorm groot talent die momenteel bij Bayern München speelt en inmiddels ook is uitgenodigd voor het Amerikaans nationale elftal. We halen met hem een dynamische middenvelder binnen met veel voetballend vermogen. Het is een box-to-box speler die met veel energie speelt en daarmee is het echt een speler die in ons systeem past. We zijn er trots op dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor ons te kiezen."