Update: FC Den Bosch heeft beet en huurt 'nieuwe Zlatan' van Arsenal

Update: FC Den Bosch heeft beet en huurt 'nieuwe Zlatan' van Arsenal

31 January - 15:09 Laatste update: 15:07
114

FC Den Bosch gaat het vertrek van Jizz Hornkamp opvangen met de komst van het Zweedse Arsenal-talent Nikolaj Möller, meldt het Brabants Dagblad. De negentienjarige spits wordt op Deadline Day officieel naar De Vliert gehaald, nadat FC Den Bosch en Arsenal zondag een akkoord bereikt hebben.

De 1.94 meter lange spits is net als Zlatan Ibrahimovic afkomstig van Malmö FF en is al regelmatig vergeleken met zijn illustere landgenoot. Arsenal haalde Möller in 2020 voor een half miljoen op uit Malmö en liet hem in de eerste helft van dit seizoen ervaring opdoen bij Derde Bundesliga-club Viktoria Köln. Nadat die huurtransfer beëindigd is, wordt De Vliert het nieuwe werkterrein van Möller, die vrijdag al getuige was van de derby tegen TOP Oss.

De deal met Arsenal moet het sluitstuk worden van een hectische januarimaand in de hoofdstad van Noord-Brabant. Möller wordt na Dino Halilovic, Jeremy Cijntje en verloren zoon Barry Maguire de vierde nieuwkomer. Hiertegenover stond het vertrek van Hornkamp, Rick Zuijderwijk (terug naar Willem II), Roy Kuijpers (RKC Waalwijk) en Gaston Salasiwa (amateurcontract ingeleverd).

Update: FC Den Bosch heeft de komst van Möller afgerond. De lange Zweedse spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Arsenal. "Nikolaj is een talentvolle spits die ons als elftal verder kan helpen. Met zijn lengte en fysiek is hij een echte aanwinst voor FC Den Bosch", laat technisch manager Jan Gösgens weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s